E-Laskutus asiakkaalle

Miksi ottaa käyttöön e-lasku?
Paperiton e-lasku säästää luontoa. Nettipankkiin saapuva e-lasku on helppo tarkistaa ja hyväksyä. Maksamisessa ei tarvitse enää näppäillä tili- tai viitenumeroita, vaan laskun kaikki tiedot ovat automaattisesti e-laskussa. 
 

Ilmoituksen e-laskun käyttöönotosta teette omassa nettipankissanne.
Etsitte Pyhännän Vesi Oy:n e-laskuttajien listalta ja annatte pyydetyt tiedot.

Vaihtoehtoisesti maksaessanne laskuamme nettipankissanne teidän pitäisi saada ilmoitus, että voitte ottaa käyttöön kanssamme e-laskutuksen.

Varautukaa antamaan e-laskuilmoitusta tehdessänne 6-numeroinen asiakasnumeronne, jonka löydätte tästäkin laskusta.

Tehtyänne ilmoituksen pankki lähettää meille tiedon ja e-laskutus tulee kohdallanne käyttöön seuraavassa laskutuksessa; postissa tullut paperilasku pitää siis vielä maksaa kuten aiemminkin. 

 

Huomio asiakkaat, joilla monta kulutuspistettä:
Asiakkaat, joilla on monta kulutuspistettä, ja joissa on mahdollisesti eri kuusinumeroinen asiakasnumero jokaisessa, ovat huomanneet, että e-laskutus toimii mahdollisesti vain sen asiakasnumeron laskuissa, jonka he ovat ilmoittaneet nettipankissaan tehdessään e-laskuilmoitusta.

Emme ole vielä päättäneet muutammeko automaattisesti näissä tapauksissa kyseisen asiakkaan kaikki kulutuspisteet e-laskutukselle, vai odotammeko asiakkaalta pyyntöä, mutta mikäli asiakas haluaa muutoksen heti pyydämme ottamaan yhteyttä joko sähköpostitse, puhelimitse tai tekemällä e-laskutusilmoituksen nettipankin kautta.

 
Otettuanne käyttöön e-laskun emme lähetä teille lainkaan enää paperilaskua.
Ottakaa siis huomioon, että mikäli ette laita nettipankissa kohdallamme käyttöön automaattista maksua vaatii omaa tarkkailuanne, että näette ja hyväksytte saapuneet laskut. Kannattaa laittaa päälle sähköpostilla tuleva ilmoitus saapuneesta e-laskusta, jotta tiedätte sen saapumisesta. Ainakin OP tarjoaa myös maksullisena palveluna tekstiviestin lähetystä puhelimeen, kun uusi e-lasku saapuu pankkiin. 
 
Mikäli käytössänne on suoraveloitus ja otatte käyttöön e-laskun otamme automaattisesti pois päältä suoraveloituksen.
Voitte valita jokaisen e-laskuttajan kohdalla haluatteko hyväksyä jokaisen tulevan yksittäisen e-laskun ennen sen maksua vai maksetaanko se tililtänne automaattisesti eräpäivänä, jolloin käytäntö muistuttaa suoraveloitusta. Automaattisen maksun voitte ottaa käyttöön joko tehdessänne e-lasku-ilmoitusta nettipankissa tai milloin vain myöhemminkin muokatessanne siellä yksittäisen e-laskuttajanne asetuksia.
 
Mikäli ette ota käyttöön e-laskua saatte jatkossakin paperilaskun, eli kaikki jatkuu kuten ennenkin, oli kyseessä sitten normaali lasku tai suoraveloitus.
 
Ottakaa kuitenkin huomioon, että nykyisenkaltainen suoraveloitus poistuu 31.01.2014. Sen korvaa suoraveloituksen tyylinen Suoramaksu, josta enemmän tietoa eri pankkien sivuilta.